acknim.punt.nl
Holland Papier Biënnale
Het kwam ervan dit keer, een bezoek aan de Holland Papier Biënnale, een tentoonstelling in Apeldoorn en Rijswijk met werken van nationale en internationale papierkunstenaars. De achste editie is het dit jaar.
Geflankeert door mijn zusters ging ik het Coda in Apeldoorn binnen - eerst nog een kopje soep en een broodje en toen dus de tentoonstelling.
  Anouk Kruithof (1981), fotografe van oorsprong, presenteert een kleurrijke boekenwand samengesteld uit vierduizend boeken. ‘Enclosed content chatting away in the colour invisibility’ is de titel van haar installatie. Aan de achterkant is een video geprojecteerd van dezelfde wandboeken die omvallen.
Peter Clark (1944) Prachtige collages gemaakt van landkaarten en plattegronden. Voor deze val ik uiteraard immers een prachtige weergave van onze Lowinah.
Kledingstukken die met hetzelfde materiaal gemaakt zijn, ingenieus in elkaar gestoken en gevouwen.

Amparo Sard (1973)
Deze 5 meter hoge capsule staat op een spiegel waardoor, samen met de belichting, een heel bijzonder spel van schaduw en reflexie ontstaat.
 
  Arthur Slenk (1941) Lang voor journaling en scrapbook in de aandacht kwam plakte hij al schriftjes vol met stukjes papier met het zelfde thema. Indrukwekkend vind ik het werk dat partituur heet. Op zijn site staan een paar voorbeelden daarvan. Jaren lang verzaamelde hij de E van de Economie katern van NRC Handelsblad. Uiteindelijk maakte hij er prachtige samenstellingen mee.

Josef Baier (1951)
Möbiusbanden, vervaardigd van cellulosevellen die met laser gesneden zijn waardoor aan de randen tanden ontstaan die in elkaar grijpen en zo de constructie maken. De hangende constructie is beschreven met tekst die doet denken aan 'De Kleine Prins' De vlak boven de grond liggende is met tekst in braille.
Heel leuk om mee te spelen: tegen aan stoten en blazen en zien hoe deze vormen bewegen....
 
Absolute topper vind ik de installatie van de Armeens/Nederlandse Karen Sargsyan, die door toevoeging van muziek spookachtige indrukken geven.
Karen Sargsyan (1973)
De zwierige figuren zijn ingenieus in elkaar gezet, nergens iets zichtbaar van de onderliggende constructie.
 
Van alle figuren vind ik de God van de Olie de mooiste.
Het filmpje dat ik ervan maakte is helaas geroteerd en Youtube blijft dat zo doorgeven ondanks ik het met "TransformMovie" omgezet heb. Mocht iemand een oplossing weten......
 
 
Lieve zussen, het was een inspirerende dag.

Reacties

marmod op 22-08-2010 22:13
Jemig ... meer plezier met papier. Wat een gave tentoonstelling, Ik kende het bestaan niet. Ik duik nog maar even in m'n krantenbak ;-)
minidesign op 22-08-2010 22:41
Wat een boeiende foto's en verhalen!
Heb er van genoten!
 
Bedankt voor jouw verslag!!!
 
Groetjes,Wil
margrietvanderzee op 23-08-2010 02:18
Prachtig Mincka!! Wat ziet dat er allemaal geweldig uit!!! Bedankt voor het verslag!!!
poppenhuisweblog op 23-08-2010 09:13
Leuk Mincka, meekijken op een tentoonstelling waar ik waarschijnlijk niet zo snel naar toe zou gaan. Bedankt voor het delen van de foto's, er zitten mooie werken tussen vind ik.
 
Groet, Josje
tagrijn op 24-08-2010 20:02
Weer prachtig. Ik was er twee jaar geleden en heb er toen ook een logje over gemaakt Als je dat nog wilt zien:
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl